Григор Димитров победи Алкарас и е на полуфинал в Маями

29-03-2024

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите 'Мастърс 1000' в Маями за първи път в своята кариера.

Най-добрият български тенисист изигра един от най-силните си мачове изобщо и надигра водача в схемата и номер 2 в световната ранглиста Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 за час и 34 минути. 
В спор за място на финала българинът ще се изправи срещу германеца Александър Зверев, който по-рано през деня победи с 6:3, 7:5 унгареца Фабиан Марожан.

Още в първите минути на мача с Алкарас Димитров даде заявка, че е в много добра форма и има своите напълно реални шансове за успех срещу носителя на две титли от Големия шлем. 32-годишният българин поведе с 3:0 гейма след 18 минути игра, а с нов пробив в края на сета взе откриващата партия от мача без изобщо да позволи на Алкарас да влезе в нея.

Вторият сет също започна отлично за първата ракета на България. Той поведе с 4:1 гейма и имаше точка за пробив за 5:1, но Алкарас се справи и я отрази.

Испанецът показа пробуждане в играта си и успя да реализира своя първи пробив в мача в седмия гейм на втория сет, след което и да изравни за 4:4.

Това обаче не повлия на Димитров, който спечели подаването си в деветия гейм, а веднага след това достигна до нови два шанса за пробив, като реализира още първия и така стигна до победата в мача.

За българина това е втори пореден успех над Алкарас след този в Шанхай в края на миналия сезон. Въпреки това 21-годишният испанец продължава да води в общия резултат помежду им с 3:2 успеха.

В мача, който бе изгледан на живо от звезди като боксьора Майк Тайсън и баскетболиста Джими Бътлър, Димитров записа 24 печеливши удара и направи само пет непредизвикани грешки. Освен това той постигна и четири аса, като спечели и 12 от 16-те си излизания на мрежата. 

Достигането до полуфиналите в Маями гарантира на Григор Димитров и изкачване до 11-о място в световната ранглиста. От понеделник той ще изпревари гръка Стефанос Циципас. Победа над Зверев ще го върне в 10 на ранглистата за първи път от 2018 година насам.

viber


Обменни курсове на БНБ за днес 27-04-2024

  • euro 1 EUR = 1.95583 BGN
  • usd 1 USD = 1.82549 BGN
  • gbp 1 GBP = 2.2837 BGN
  • chf 1 CHF = 2.00003 BGN



BulNews.net - Новините от България и света - факти и събития.

© 2024 BulNews.Net